петък, 29 март 2024 г.

Започва пускането на парното в София

Снимка: бТВ
„Топлофикация София” ЕАД започва поетапно пускане на отоплението в София, съобщиха от компанията.

Общото включване на отоплението в София може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура, по-ниска от +12°C и дългосрочна прогноза за трайно застудяване за следващите 7-10 дни. Данните на НИМХ показват, че изискванията ще бъдат изпълнени до края на настоящата седмица.

Подаването на топлинна енергия ще започне от клиентите, захранвани от ТЕЦ „Изток“, а след това и към всички битови и стопански клиенти, захранвани от останалите топлоцентрали.

От 8 ч. часа в неделя до вторник заради ремонт на газопреносната мрежа ще бъде спряна доставката на горива за ТЕЦ „София“.

Веднага след приключването на неотложния ремонт от държавният системен оператор „Булгартрансгаз“ ЕАД, „Топлофикация-София“ ще стартира подаването на топлинна енергия и към районите, обслужвани от ТЕЦ “София”, ОЦ “Земляне” и ОЦ “Люлин”.

Преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

Източник: бТВ

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html