петък, 29 март 2024 г.

Нинова: Подкрепяме Радев, но Герджиков и Панов не са за подценяване

Корнелия Нинова, снимка: БСП

АНТЕНИ

Лидерът на БСП Корнелия Нинова опроверга слуховете, че по оста „Позитано“ – президентство има напрежение и нови интриги. „Ще решим въпроса със сградата по съдебен ред“, поясни Нинова. Тя обаче не пропусна да напомни, че Румен Радев е станал президент благодарение на усилията на БСП.

„Благодарение на нас Румен Радев стана президент, ние сме свързани, победата на Радев сега ще е по-трудна, но и проф. Герджиков, и Лозан Панов не са за подценяване. Първият път до голяма степен Радев беше безалтернативен“. Това заяви в предаването „Денят започва“ на БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Ние подкрепяме Радев, но няма да спестим нито една критика на служебния кабинет. Когато той не си върши работата, ние сме на страната на хората. Нито едно правителство – нито служебно, нито редовно, не е „свещена крава“, каза тя.

Корнелия Нинова уточни, че водачите на листи на предстоящите избори са обсъдени с местните структури. Тя каза, че голямата лява коалицията ще се разшири с още три партии, но когато стане факт, ще го съобщи.

„Задължително трябва да направим правителство. Президентските избори изместват парламентарните, но съществените въпроси се решават в парламента, важни са програмите на партиите. Странен е фактът, че „Продължаваме промяната“ сключват предизборно споразумение, без да са показали програма, само разбрахме, че раздадоха постове“, каза още Корнелия Нинова.

„Ако парламентът се формира втората половина на ноември, ще имаме късо време за бюджета. Затова настояваме да се започнат разговори за бюджета за 2022 година. Необходимо е намаляване на ДДС на енергоносителите, трябва да се намалят данъците. Раздават се постове, това не е работещо.“

Тя коментира и досиетата „Пандора“: „Няма да повлияе значително на предизборната кампания, трябва да се направи разследване, да се вземат по-сериозни мерки, проблемът е хроничен. Истинското решение е закриването на офшорните зони“.

„Кой има право да разделя българския народ на почтени и непочтени и по какви качества? Още по-малко да се казва „Седях си в парламента и видях във всяка група по двама-трима почтени“. Обидно е към българския народ и към хората в парламента и е укоримо като опит да се всява разделение“, заяви лидерът на социалистите.

Източник: Гласове

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html