събота, 27 април 2024 г.

Картини на Татяна Титянова виждат бял свят 33 години след нейната смърт

Картини на известната телевизионна говорителка Татяна Титянова са изложени за първи път 33 години след мистериозната й смърт, която и до днес оставя много въпроси без отговори. Малцина знаят, че тя е била талантлива художничка и се канела да открие изложба на 7 ноември 1988 г.. Татяна обаче си отива внезапно от този свят на 24 септември 1988 г., десет дни след като празнува 28-ия си рожден ден. Майка й Крася Титянова, автор на няколко книги, и сестрата на говорителката – журналистката Антоанета Титянова подредиха изложбата „Жажда за живот“ в нейна памет в столичния Дом на културата „Средец“.

„Чаровна, красива и на всичко отгоре – талантлива, за съжаление си отиде жестоко, нелепо и много рано. Били сме заедно шест години и половина. Така се случи, че ни се пресякоха съдбите по един интересен начин. Татяна стана студентка в академията, в класа на проф. Светлин Русев, а аз бях млад асистент“, каза проф. Ивайло Мирчев, който преподава живопис в Националната художествена академия.

„Балерина“ – една от картините от дипломната работа на Титянова в Художествената академия

Платната на Татяна ще бъдат изложени до 10 октомври. Заради пандемията няма едно официално откриване, а всеки ден след 18.00 се събират личности, които я обичат и си спомнят за красивата говорителка. Картината на Татяна „Мадона с младенеца“ („Автопортрет“) вече е виждала бял свят в столичната галерия „Хит арт“ в сборна експозиция на ученици на Светлин Русев. Титянова е имала илюстрации и в 15 издадени книги.

„Автопортрет“, Татяна Титянова

АНТЕНИ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html