петък, 26 април 2024 г.

„Правосъдие за всеки“: Радев само дава обещания и говори много

Велислав Величков, Правосъдие за всеки, кадър бТВ

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов е отправил сериозна критика към държавния глава Румен Радев, а също така е показал, че е независим човек и представител на съдебната власт. Това са само две от основанията неправителствената организация „Правосъдие за всеки“ да издигне кандидатурата на Панов за президент, съобщи пред бТВ председателят на НПО-то, който е и сред учредителите на инициативния комитет, адвокат Велислав Величков.

Сигналите, че е готов да влезе в политиката и в борбата за такъв висок пост Лозан Панов е подал по време на интервю за бТВ (интервюто е пред Канна Рачева, излъчено на 22 и 23 септември), поясни Величков.

„Разчетох правилно посланията в това интервю, че г-н Панов не иска да бъде партийна кандидатура, тъй като той е магистрат – деполитизиран гражданин, доказал своята позиция. От друга страна, има остра критика към това, че настоящият президент Румен Радев дава обещания, говори много, но не следват реални действия“, уточни Величков.

Председателят на „Правосъдие за всеки“ е отишъл да говори лично с председателя на ВКС, разговорът е бил кратък и на следващия ден Панов е дал съгласието си да се кандидатира за държавен глава.

По думите на Величков Лозан Панов сам е избрал Мария Касимова да е неговият кандидат за вицепрезидент, въпреки че двамата не се познават лично.

Той не знае дали „Демократична България“ ще подкрепи официално кандидатурата и напомни, че се чака и решението на „Изправи се БГ! Ние идваме!“, а техен представител – Николай Хаджигенов, е бил на официалното й издигане.

По думите на Велислав Величков кандидатурата на проф. Анастас Герджиков е облечена в гражданска мантия, под която стои изцяло партийно тяло – това на ГЕРБ.

Източник: БТВ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html