петък, 26 април 2024 г.

Игра на нерви: Проблеми с визите за руските гимнастички преди световното

Националният отбор по художествена гимнастика на Русия все още няма визи за Япония за предстоящото световно първенство в края на настоящия месец. Новината съобщи президентът на руската федерация Ирина Винер-Усманова. „Засега нямаме визи за Япония. Вече разговарях с нашия вицепрезидент на Международната федерация Василий Николаевич Титов и той каза, че ще се свърже с посланика и с Министерството на външните работи. Вече казах, че всичко може да завърши с това, че няма да имаме време да направим нищо и няма да стигнем до Световното“, заяви Ирина Винер пред руската агенция ТАСС. Руският отбор включва близначките Арина и Дина Аверина (индивидуално), Анастасия Близнюк, Олга Карасева, Полина Орлова, Ангелина Шкатова, Алиса Тишченко и Мария Толкачева (ансамбъл). Въпреки предупреждението, се очаква в най-скоро време тимът да получи необходимите визи. Винер уточнява, че официални покани са получени от организаторите на Световното първенство и при наличието на такива, обичайно визите се издават своевременно.

Сребърната медалистка от Токио 2020 Дина Аверина все още не мисли за това, дали ще участва на следващите Игри в Париж през 2024 г. По-рано Ирина Винер, която е и старши треньор на националния отбор, обяви, че двете близначки Дина и Арина имат силите и възможности да се състезават и на следващата олимпиада.

Световното първенство ще се състои от 27 до 31 октомври в Япония. България ще бъде представена от ансамбъла и индивидуалистките Боряна Калейн и Татяна Воложанина. Шампионатът на планетата ще се излъчва на живо в ефира на БНТ.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html