четвъртък, 28 март 2024 г.

Татяна Дончева излъга за проф. Герджиков, той поиска извинение

Татяна Дончева, кадър БНТ

Бившата заместник-председателка на Народното събрание Татяна Дончева атакува подкрепения от ГЕРБ кандидат за президент проф. Анастас Герджиков, като го нарече „ортодоксален гербаджия“ и заподозря, че той „ом отваря път към гражданска подкрепа“. В интервю за БНТ Дончева заяви, че Гержиков ще бъде невъзможен съставител на едно правителство, тъй като той няма никакъв опит в тези отношения.

Татяна Дончева цитира част от реч на проф. Анастас Герджиков, при връчване на титла „доктор хонорис кауза“ на Бойко Борисов.

„За шест месеца, един кратък срок, г-н Борисов направи повече, отколкото е направил Стефан Стамболов за 7 години или Тодор Живков за повече, имаме пример за изключителен талант, съчетан с огромна всеотдайност и честност, които дават плод не само за българите, но и за нашите съседи ,които искат да бъдат приятели“, казал професорът според Дончева.

В реакция на думите на Дончева проф. Герджиков се включи на живо по БНТ и обяви, че тя лъже. „Мои колеги се обадиха разтревожени, че г-жа Дончева лъже и обижда и мен, и университета. Не е вярно, че Софийският университет е присъдил титлата почетен доктор на г-н Борисов, не е вярно и че съм говорил словословия за него. Очаквам г-жа Дончева да се извини“, каза професорът, като Дончева, явно неподготвена, се оправда, че тези неща ги пишело в интернет.

Проф. Анастас Герджиков обяви, ще започне да дава интервюта от понеделник.

В друг коментар за предстоящите президентски избори Татяна Дончева се усъмни в подкрепата за Румен Радев, декларирана от част от политическия спектър. Когато кажете партии на протеста, трябва да имате предвид, че не всички, които са заявили подкрепа за Радев, ще да го подкрепят ефективно, заяви Дончева и даде пример с кандидатурата на Петър Стоянов преди години, когато всички го подкрепили само на думи.

Проектът Петков-Василев изповядва радикални промени в съдебната система, без те да са доминанта и без да има голямо разбиране там, коментира още Дончева.

Според нея „Продължаваме промяната“ (ПП), „Демократична България“ (ДБ) и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ (ИБГНИ) трябва да си взаимодействат, като ПП да поеме повече тежест в икономиката, ДБ да поеме по-големия товар върху съдебната реформа, а ИБГНИ да поеме социалната политика.

Източник: БНТ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html