петък, 29 март 2024 г.

Шампионът от Sofia Open: Купата от 2020-а е на важно място в дома ми в Монако

Надявам се в София отново да има публика, тъй като това много ми помогна миналата година. Мястото, на което си спечелил първия си турнир, винаги е специално за теб и затова много се радвам да бъда отново тук. Страхотно е, миналата година изживях невероятни емоции. Сега обаче ситуацията е различна. Сега съм тук, за да защитавам титлата, а за да го направя ще трябва да извървя дълъг и труден път“, каза шампионът от Sofia Open 2020 Яник Синер пред сайта на ATP. Титлата преди година бе дебютна в кариерата на италианеца.

От тогава досега пътят за Синер е само нагоре. През февруари той спечели втора ATP 250 титла на Great Ocean Road Open в Мелбърн, а това лято вдигна и първото си WTA 500 отличие, триумфирайки на турнира във Вашингтон. Сега 20-годишният тенисист отново е в българската столица, където още на осминафиналите може да се изправи срещу Вашек Поспишил в повторение на мача за титлата от миналата година. Синер е на 11-а позиция в надпреварата му за място на Финалите на ATP, а евентуална титла в София ще подобри значително шансовете му за участие на надпреварата в Торино. Италианецът е решен да добави още един трофей от Sofia Open към онзи, който в момента стои на специално място в дома му.

Купата от миналогодишния турнир е в дома ми в Монако. Отредил съм ѝ специално място. Когато вляза в апартамента си и погледна наляво, тя е първото нещо, което виждам. Чудесно е да се прибирам и да виждам трофеи, а първият в кариерата ми винаги ще бъде много специален за мен“, завърши втората ракета на Италия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html