петък, 26 април 2024 г.

„Русофилът“ Малинов иска да е президент, започва делото срещу него

Николай Малинов, сн. архив

Партията „Русофили за възраждане на отечеството“ ще се яви самостоятелно на парламентарните избори, а нейният лидер Николай Малинов ще бъде издигнат за кандидат-президент. това съобщи днес самият Малинов в интервю за БНР.

„Това, което ни отличава от другите, е, че на каузите, с които говорим за мир и сътрудничество, симпатизират и леви, и десни хора. Смятам за успех това, че ще се явим като контрапункт на тази вакханалия и простащина, които царят“, каза той.

Традиционните ценности – силна държава и многополюсен свят, мир и сътрудничество между Изтока и Запада. Това са приоритетите на Малинов и подкрепящите го избиратели.

„Който и да бъде избран за президент, той ще се нуждае от легитимация и в обществото, и в чужбина, че неговите опоненти са били от русофили до русофоби, от фашисти до антифашисти“, обясни Николай Малинов.

Междувременно прокуратурата обяви, че делото за шпионаж срещу Малинов започва на 26 октомври.

Малинов е подсъдим за престъпление против републиката. Той е обвинен, че се е поставил в услуга на чужда организация, за да й служи като шпионин с цел да издава информация, представляваща държавна тайна.

От спецпрокуратурата припомнят, че в хода на разследването са били разпитани множество свидетели и са били изготвени две компютърно-технически експертизи.

В цитираното по-горе интервю за БНР Малинов каза, че независимо какво ще е решението на съда, той ще продължи да се занимава с русофилска дейност.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html