четвъртък, 28 март 2024 г.

Хората на Слави ревнуват от „Траволта“, краде техните идеи

Филип Станев, Има такъв народ, кадър НоваНюз

Кирил Петков и Асен Василев не са открили топлата вода, техните идеи са приоритетите на страната, заяви в интервю за НоваНюз Филип Станев от „Има такъв народ“. От думите му не стана ясно дали партията им е готова евентуално да сътрудничи с „Продължаваме промяната“ в следващия парламент, но прозвуча разочарование от опита да се правят обединения със самообявилите се за партии на протеста.

„На мен Кирил Петков ми прилича на Джон Траволта. Те с Василев са симпатични като външност“, похвали ги на шега Станев. С по-сериозна нотка той обаче каза, че ако Петков е нарушил Конституцията, ставайки министър с двойно гражданство, то това би било възможно най-лошият пример за българите.

„Те са новата вълна в българската политика, ние също сме част от нея. Бяхме отворени докрай към работа с т. нар. партии на протеста. Кабинет не се състави заради внезапно проявили се изблици на несъстоятелност“, смята той.

Според него е необичайно твърдението на Петков, че ще води разговори с ГЕРБ и ДПС, ако признаят за корупция. „Няма как да бъде отворен диалогът с ГЕРБ и ДПС, те доведоха нещата до сегашното състояние“, категоричен бе Филип Станев.

„Трябва да видим как ще се разположи картата на политическия живот след изборите. Когато знаем точните числа и проценти, ще можем да кажем какво ще предприемем. Правителство на всяка цена означава, че е много важно да го има, а не че ще допуснем всякакви компромиси“, заяви Станев. И допълни, че подкрепя призива на Слави Трифонов, че трябва да има смирение.

За твърденията, че зад ИТН стои Маджо, Станев заяви, че ако няма доказателства, всичко е само клюки и сплетничене.

„Има такъв народ“ има сериозна членска маса. Партийните ни членове си плащат членския внос в размер на 10 лв. Има и дарения, но ние спазваме волята на гражданите и вземаме 1 лв. субсидия“, обясни той.

За спора с Татяна Дончева Станев каза, че никога повече няма да говори с нея. „Тя много добре свири на цигулка, може би трябваше да си се занимава с това. Поведението й е грозно, интригантства и сплетничи. На края на последния парламент тя беше изолирана от собствената си група. Защитиха я формално“, коментира гостът.

Относно казуса с Петър Илиев Станев заяви, че той не може да е ключов за определяне на едно управление. „Ние стоим зад хората, с които искаме да работим. Да го оставим на личното му спокойствие, той преживя много. Да не гледаме в миналото“, призова той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html