19 C
София
събота, 1 октомври 2022 г.

Шефът на Пирогов разкри защо е уволнил проф. Балтов

Проф. Иван Поромански, директор на Пирогов, кадър бТВ

Неспазване на етичните норми и трудовия кодекс е причината проф. Асен Балтов да бъде уволнен от „Пирогов“, обяви в интервю за бТВ сегашният директор на спешната болница проф. Иван Поромански.

По думите му е извършена подробна проверка на трудовото досие на Балтов и са открити множество нарушения.

„Когато постъпих като директор на „Пирогов“ ми беше поднесена докладна от проф. Енчев, завеждащ клиниките по ортопедия и травматология и приятел на Асен Балтов, в която той предлагаше Балтов да стане началник на операционния блок“, коментира Поромански. „Балтов отдолу е разписал съгласен – той е назначил сам себе си“, уточни Поромански.

От този момент се е наложила проверка на досието на Асен Балтов, където са установени множество други нарушения, заради които той бил уволнен.

„Това, което Балтов изнесе в медиите като заповед за уволнение, е заповедта да му се изплатят дните отпуск. Истинската заповед за уволнение е три страници и половина. Уволнението е направено по законовия ред“, категоричен е Поромански. „Редно е Балтов да покаже останалата част от заповедта – тази, с която е бил уволнен“, каза Поромански.

Новият директор на „Пирогов“ съобщи още, че Балтов отказал да се разпише под заповедта и вероятно ще я оспорва в съда.

„Нямах никакво съмнение, че трябва да го уволня. Беше ми много неприятно, тъй като се познаваме отдавна, но бях длъжен да го направя“, казва Поромански.

Той е категоричен, че няма политически натиск за уволнението на Балтов.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html