събота, 27 април 2024 г.

Тошко Йорданов обиди Радан Кънев: Боклук!

Тошко Йорданов, кадър БНТ Архив

Депутатът и зам.-шеф на групата на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов се изказа с една дума срещу евродепутата от ЕНП/„Демократична България“ Радан Кънев. В Туитър Йорданов написа над публикацията към Кънев: „Боклук!“

В същия туит сценаристът сподели извадка от интервю на Радан Кънев за БНР от вчера, в което Кънев се изказва в полза на ваксинирането срещу COVID-19.

Поводът за гнева на Йорданов явно е изказването на Кънев, че Европа трябва да вземе спешни мерки по отношение на ваксинирането на хората.

„Европа трябва да се намеси, когато европейците са превръщат в заложници на страхлив популизъм; когато националните правителства се провалят в закрилата на здравето и живота на собствените си граждани“, заяви Кънев пред националното радио.

Той подчертава още, че „второ правителство и трети парламент в България се провалят в организацията на ваксинационна кампания, в пресичането на антинаучната пропаганда, в налагането на политики, които да насърчат ваксинацията и да защитят гражданите“.

„Провалят се, защото политическата криза и постоянната предизборна кампания ги тласкат към лесното решение на популизма“, допълва още Кънев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html