петък, 29 март 2024 г.

„Има такъв народ“ обвиниха Дончева в още грехове

Любомир Каримански, „Има такъв народ“, кадър бТВ

Скандалът „500 к“ не е единствената причина от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ да са недоволни от депутатката от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и заместник-председател на парламента Татяна Дончева.

„Когато преди по-малко от година г-жа Дончева беше в студиото на Слави Трифонов, тя гостуваше с идеята, че ще променим всичко заедно. Ако е знаела тогава, че Трифонов и проектът „Има такъв народ“ работят с политическото задкулисие, странно какво правеше там“, заяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ председателят на бюджетната комисия в НС и депутат от „Има такъв народ“ Любомир Каримански.

По думите му Дончева е излъгала, че финансовият министър Асен Василев не е участвал в актуализацията на Бюджет 2021. „Как може да вярваме на един политик, който 30 години не донесе нищо в политиката. Какъв беше приносът на г-жа Дончева от командировката ѝ във Виена? Аз бих я оприличил на отровен бурен, който задушава новопосаденото дърво“, каза Каримански.

Не можем да се борим срещу световната инфлация с парламентарни действия, каза още Любомир Каримански. По думите му от 2008 до 2019 г. не е имало актуализация на пенсиите у нас. Според него умишлено са се държали на минимално ниво въпреки икономическия ръст.

„Ние искахме да изправим тази несправедливост. Не бяхме за добавката от 120 лв., защото е порочна практика да се дават пари, които след това много трудно може да се вземат от пенсионерите“, обясни депутатът.

Относно проблемите на бизнеса и домакинствата във връзка със скъпия ток, той каза: „Трябва да се направи трансформация в енергетиката и по-специално при ТЕЦ-овете. Трябва да се започне от някъде. Няма време, не може да се чака, трябва да се подготвим – как тези централи ще се осъвременят, за да бъдат активни“.

Той обясни, че е получил редица поздравления за актуализацията на Бюджет 2021, на фона на фрагментирания парламент. Каримански заяви, че твърдението на лидера на БСП Корнелия Нинова, че работата по финансовата рамка е започнала в началото на септември – е лъжа. По думите му на първо четене са минали поправки в бюджетната комисия още на 24 август.

„Г-жа Нинова е била в кабинета на председателя на НС Ива Митева и е настояла, когато е трябвало да върне мандата, че ще го направи, ако се направи извънредно заседание за малките бюджети – НЗОК и ДОО. Това е жестока политическа, интригантска система от старите партии, в която младите хора няма как да се припознаят“, уточни Каримански.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html