15.6 C
София
вторник, 27 септември 2022 г.

Петър Стоянов: Няма да се кандидатирам за президент

Петър Стоянов, сн. БГНЕС Архив

Президентът на Република България /1997-2002 г./ Петър Стоянов направи свое изявление след като в последните дни се появиха публични твърдения и коментари, че той може да бъде издигнат за кандидат на ГЕРБ-СДС. На своята интернет страница petarstoyanov.com Стоянов отрече тази възможност. Ето текстът на изявлението.

„Уважаеми госпожи и господа,

От вчера в медиите и социалните мрежи се изказват мнения за и против евентуалната ми кандидатура за президент – дебат, за който не съм давал никакъв повод. Искам да е ясно: нито аз съм се предлагал, нито някой ми е предлагал официално да бъда издигнат за президент. Моята евентуална кандидатура би имала смисъл, само ако обедини всички десномислещи и проевропейски настроени избиратели в България. Но, за съжаление, те са фатално разделени. Този факт обезсмисля всякакви разговори за моето участие в президентските избори. Винаги съм участвал в честни и открити политически състезания. Моят президентски мандат беше предшестван от над 12-месечна публична кампания, истинска борба за идеите на демокрацията. Така, честно и открито, спечелих гласовете на 2 502 517 български граждани. Това е Моят начин.

Благодаря на хората, с които бяхме заедно през последните 30 години и които до последно настояваха да ме подкрепят с имената и авторитета си в кандидат-президентската кампания. Пожелавам на бъдещия президент на България да продължи евроатлантическата политика и ангажименти на страната ни, както и усилията за обединено и проспериращо общество.“

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html