събота, 27 април 2024 г.

Провал за волейболистите ни на европейското, Пранди си тръгва

Мъжкият ни национален отбор завърши безславно участието си на европейското първенство по волейбол. В Острава селекцията на Силвано Прандни отстъпи на Германия на 1/8-финал с 1:3 (-14, 18, -19, -22) и отпадна от надпреварата. Целта поставена от БФВ бе участие на отбора ни в Топ 4, а мачът с Бундестима може да се окаже последен за 72-годишния италианец, който вероятно предсрочно ще бъде заменен от помощника си Николай Желязков.

За място на полуфиналите играчите на Андреа Джани ще срещнат Италия. Във второ поредно европейско пък нашите отпаднат още в първия кръг на елиминациите, както и през 2019 г. Тогава завършихме 11-и в крайното класиране. Две години по-рано бяхме 6-и, а през 2015-а – 4-и.

Българският тим игра много слабо в първата част и единствено във втората превъзхождаше съперника си. В големи периоди от срещата тимът ни нямаше отговор на германската атака. „Лъвовете“ завършват с три победи, постигнати в груповата фаза, както и три поражения. С по 8 точки в нашия лагер завършиха Цветан Соколов и Алекс Грозданов, а за съперника с 19 в съблекалнята се прибра Карлицек.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html