10.7 C
София
понеделник, 26 септември 2022 г.

Евелин Банев – Брендо е арестуван в Украйна

Евелин Банев, по прякор Брендо, е бил задържан край украинската столица Киев на 7 септември, съобщиха от Националната полиция на Украйна.

55-годишният бизнесмен, известен и като „Кокаиновият крал“, е арестуван при претърсване на къща под наем, в която се е укривал. Украинските полицаи са открили в нея нарколаборатория и посеви от канабис. На брифинг властите в Киев съобщиха, че 55-годишният Банев е издирван с международна заповед за арест заради трафик на наркотици и пране на пари. Банев беше осъден в Румъния на 10 г. и половина затвор за трафик на 51 кг кокаин и в Италия – на 20 г. по т.нар. афера „Кокаинови крале“. У нас пък Върховният касационен съд потвърди 6-годишната му присъда за участие в престъпна група за пране на пари.

Евелин Банев обаче се укри и бе пуснат за издирване с червена бюлетина от Интерпол. От украинската полиция уточниха, че българинът е пребивавал в страната им с фалшиви документи за самоличност, а къщата, която е взета под наем, е близо до Киев. Задържани са още двама души, които са били в къщата с Брендо – те са граждани на Молдова и Румъния.

При обиска на сградата са иззети всички растения, 39 пакета с подготвен за продажба канабис, фалшиви документи и оборудването от нарколабораторията. Решава се въпросът с екстрадицията на задържания чужд гражданин, допълниха от украинската полиция.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html