петък, 29 март 2024 г.

Отнесохме Грузия с 4:1 в контрола

Снимки: Dsport

Българският национален отбор по футбол победи Грузия с 4:1 в приятелски мач, игран на Националния стадион „Васил Левски“. В рамките на седем дни тимът, воден от Ясен Петров, направи 1:1 с европейския шампион Италия, след което победи Литва и грузинците. Това е първи случай, в който България вкарва четири гола в един мач от 6 септември 2016 г., когато беше победен Люксембург с 4:3. Попаденията за българския тим вкараха Тодор Неделев в 20-ата минута, Димитър Илиев от дузпа в 34-ата, Спас Делев в 44-ата и Андреа Христов в 53-ата. „Лъвовете“записаха и серия от три или повече мача поред, в които не губят, за пръв път от периода ноември 2018 – март 2019 г. Ясен Петров направи девет промени от състава, който победи Литва в световна квалификация три дни по-рано. Николай Михайлов получи шанс да бъде титуляр, заедно с Димитър Велковски, Васил Божиков, Илиан Илиев, Димитър Илиев и Борислав Цонев.

„Мисля, че надиграхме отбора на Грузия. След последните два мача трябваше да спечелим. Играхме много сплотено и показахме, че селекционерът може да разчита на всички играчи“, коментира след срещата най-добрият в нашия лагер Тодор Неделев. „Много неща се получиха днес и се надявам в следващите двубои също да се получат. Имаме цел и се надявам да я постигнем – ще е нещо невероятно за България. Надявам се бъдещето да е добро. Господин Петров залага на много млади футболисти, които се представят по чудесен начин“, завърши асът на „Ботев“ (Пд).

„Доволен съм. Девет нови в стартовия състав, които бяха на изключително ниво. Не си спомням от колко време не сме вкарвали четири гола. Допуснахме един, но няма да коментирам съдията, защото получих жълт картон. Нека да сме затруднени с избора за състав, това е най-сладкото. Обикновено българинът казва, че сме играли срещу слаб отбор. Слаби отбори няма. Не ми беше приятно, че ни отбелязаха гол, но трябва да отдадем дължимото на нашите играчи. Общо взето се чувстваме комфортно с четирима в защита. Вече три мача играем по същия начин. Винаги слагаме по някоя хитринка. Важното е да има добро настроение“, коментира треньорът ни Ясен Петров.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html