петък, 26 април 2024 г.

Нов случай на коронавирус във Формула 1

Кими Райконен е дал положителен тест за коронавирус и няма да вземе участие през останалата част от уикенда за Гран при на Нидерландия, потвърдиха от отбора му „Алфа Ромео“ и ФИА. „Алфа Ромео потвърждава, че след последните тестове, направени на Зандвоорт преди Гран при на Нидерландия, резултатът на Кими Райконен е положителен“, се казва в изявлението на отбора. „Кими няма симптоми и е в добро разположение на духа. Той веднага се изолира в хотела си. Отборът провежда проучване дали е имал контакти. Не се очаква ситуацията да има допълнително влияние върху екипа за останалата част от уикенда. Желаем на Кими бързо възстановяване. Допълнителна информация ще бъде оповестена на по-късен етап.“

От „Алфа Ромео“ съобщиха също така, че Роберт Кубица ще замести финландеца. Полякът е резервен пилот на отбора от Хинвил и ще се състезава в Нидерландия.
Райконен е първият пилот във Ф1 през сезон 2021, който дава положителен тест за Ковид-19. Неколцина го изкараха миналия сезон – Серхио Перес, Ланс Строл, Люис Хамилтън.

От Clubs1 припомнят, че по-рано тази седмица Кими Райконен обяви, че 2021-ва година ще е последният Ф1 сезон в кариерата му. Той стана световен шампион с „Ферари“ през 2007 г. Това е и последната титла за „черните кончета“ в най-популярната надпревара на 4 гуми.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html