четвъртък, 25 април 2024 г.

Канадка детронира шампионката на US Open

Карлос Алкарас

Двама от големите фаворити на US Open са аут от турнира. Шампионката от 2020-а Наоми Осака приключи защитата на титлата след 7:5, 6:7, 4:6 от канадската тийнейджърка Лейла Фернандес. Само на 18 години, световната №70 изнесе урок по хладнокръвие, умна и спокойна игра на бившата №1. „Знаех си, че мога да спечеля“, каза самоуверената Лейла, която постига най-голямата си победа и може да мечтае. „Хората ме подкрепяха, въпреки че всеки знае колко публиката в Ню Йорк обича Наоми.“ Канадката ще срещне опитната Анжелик Кербер в следващия си мач.

„Напоследък победите не ми носеха радост, а само облекчение. И от пораженията съм много тъжна. Според мен това не е нормално. Не исках да плача, но сега… Сега се опитвам да разбера какво искам да правя в бъдеще. Честно казано, не знам кога ще играя следващия мач. Мисля да си взема по-дълга почивка“, каза разплаканата Осака.

18-годишният Карлос Алкарас хвърли бомбата при мъжете, отстранявайки Стефанос Циципас. Испанецът, сочен за наследник на Рафа Надал в преследване на върха в мъжкия тенис, спечели с 6:3, 4:6, 7:6, 0:6, 7:6 срещу световния №3, който бе считан за фаворит дори да стигне до финала в Ню Йорк. Намиращият се на 55-о място в ранглистата Алкарас вкара 61 директни уинъра. В четвъртия кръг Карлос ще се изправи срещу германеца Петер Гойовчик, който е 141-ви в ранглистата.
„Скоростта на топката беше невероятна. Никога не съм виждал някой да удря толкова силно. Отне ми известно време да се адаптирам, да изградя играта около неговия стил. Много горчиво поражение… Особено след четвъртия сет, в който доминирах тотално и играх много агресивно“, лаконичен бе гъркът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html