четвъртък, 25 април 2024 г.

Ива Митева е заплашена с убийство (обновена)

Ива Митева е заплашена с убийство по много странен начин. В Министерството на правосъдието е постъпила заплахата за убийство към председателя на НС Ива Митева. Това съобщиха председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов и Николай Хаджигенов, зам.-председател на ПГ „Изправи се БГ! Ние идваме“, цитирани от БНТ.

Това е станало, след като тя е обявила, че проектозаконът за НСО е приет на първо четене. ГДБОП вече работят по случая.

Ако кажа, че не съм се уплашила в първия момент, ще излъжа, каза шефката на парламента Ива Митева по повод сигнала, получен по-рано днес в правосъдното министерство, че ще бъде убита.

После добави, че се страхува по-скоро за близките си и детето си. Тя разказа, че при срещата си с шефа на НСО генерал Емил Тонев той й разказал доста объркано за случая и си тръгнал сърдито, упреквайки я, че няма доверие в службите.

Генерал Тонев бил уверил, че сигналът е бил докладван в прокуратурата, а малко преди това главният прокурор заяви, че не е съобщено в прокуратурата.

Митева обясни, че е доста странно, че днес, когато се обсъжда Закона за НСО, е получен този сигнал.

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с  медийни публикации за отправена спрямо председателя на 46-ото Народното събрание закана за убийство.

След запознаване с разпространените медийни публикации Софийска районна прокуратура образува прокурорска преписка за извършено престъпление – отправена закана за убийство.

Прокурор от Софийска районна прокуратура е изискал от главния секретар на МВР незабавно да бъде предоставена информация за предприетите действия във връзка с публикации в медиите, че на 02.09.2021 г. в 21:04 часа в Министерство на правосъдието е получен имейл, съдържащ заплаха за живота на председателя на 46–ото Народно събрание Ива Митева.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html