петък, 19 април 2024 г.

САЩ предотвратиха нов смъртоносен атентат в Кабул

Въздушен удар на Съединените щати в столицата на Афганистан, Кабул, е предотвратил поредния смъртоносен атентат на летището, заявиха американски висши военни.
Ударът е бил насочен срещу автомобил, в който е пътувал поне един член на афганистанското крило на „Ислямска държава“, заяви американското централно командване.

Според информацията ракетната атака с помощта на дрон е имала отбранителен характер. Ударът е бил насочен срещу боец от „Ислямска държава в Хорасан“, която е издънка на терористичната организация „Ислямска държава“ (ИД), отговорна за нападението над летището в Кабул. Източник на CNN уточни, че според първите данни в резултат на удара няма жертви сред цивилните.

Афганистанската телевизия Ariana News съобщи по-рано, че при удара са загинали шест души, включително четири деца. Отбелязва се, че две превозни средства са били унищожени, а една жилищна сграда – частично. На свой ред телевизионният канал Аl Jazeera, позовавайки се на представител на талибаните, уточни, че терористът е имал намерение да използва автомобила, който е станал мишена на американските военни.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html