четвъртък, 18 април 2024 г.

Боби Михайлов на разпит в прокуратурата (обновена)

Президентът на БФС Борислав Михайлов се яви в Софийската районна прокуратура тази сутрин, информира „24 часа“. Той е бил привикан на разпит във връзка със подадения от Димитър Бербатов и екипа му сигнал. До този сигнал се стигна, след като Изпълкома на БФС не уважи събраната от Бербатов подписка, в която 1/3 от клубовете в България поискаха извънреден Конгрес за избиране на нов президент и Изпълнителен комитет на родния футбол.

Тогава от БФС отхвърлиха тази подписка с мотива, че 35 от подписите са невалидни и не уважиха желанието на 1/3 от клубовете, макар по устав това да е нужната бройка за свикване на извънреден Конгрес. Веднага след този случай от екипа на Бербатов информираха, че са се обърнали към прокуратурата, а дни по-късно Борислав Михайлов вече е привикан на разпит. Това не бе цялата сага около този Изпълком на БФС, който Агенцията по вписвания отказа да зачете като легитимен. Причината е, че дългогодишният член на управата на БФС – Петър Величков, който е едно от лицата зад Димитър Бербатов, не е получил задължителната покана за участие. Именно заради този отказ на Агенцията да впише проведения Изпълком, взетите на него решения няма да имат стойност.

По-късно Михайлов заяви, че не се притеснява от нищо. Думите му пред медиите дойдоха след събитие, на което беше представено партньорство с „Фолксваген“. „Прокуратурата е орган, който разследва всякакви сигнали. Бях там за поредния нелеп сигнал на т.нар. екип на Бербатов, който даже е внесен от бивш служител (на БФС) – колкото повече издигаш хората и те след това си тръгват, толкова повече говорят глупости срещу своите работодатели. Абсолютно несериозно е всичко и няма място за притеснение. Не е това начинът, по който човек или хора искат да спечелят избори, да спечелят вас“, заяви дългогодишният президент на БФС. Той отново отрече твърденията, че БФС е оказвал натиск срещу клубове. „Няма сигнал от клуб, а има от екипа на Бербатов. Това е част от продължаващата агресивна кампания“.

Михайлов посочи, че вече е вписан от Агенцията по вписванията като президент на БФС, след като оттегли оставката си след година и половина извън управлението на футбола. „Нямам война, нито ще водя война. Ние работим за футбола. Конгрес ще има, ще го свикаме отново. Ще го свикваме, докато бъде вписан от агенцията“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html