петък, 29 март 2024 г.

„Левски“ срази „Берое“ с човек по-малко

„Левски“ взе втора победа от началото на сезона, въпреки че игра 50 минути с човек по-малко. „Сините“, водени от временния треньор Тодор Симов, надвиха с 2:1 „Берое“.

Първият шанс се откри пред Билал Бари, но той не успя да преодолее вратаря Нордин Бакер. Все пак в 31-ата минута домакините поведоха. Христофор Хубчев се разписа с глава отблизо след статично положение. Само пет минути по-късно обаче Хубчев беше изгонен за брутално влизане срещу Христо Митев. Така за втори пореден мач „Левски“ остана с човек по-малко още през първото полувреме. За разлика от визитата на „Ботев“ обаче, сега „сините“ не се притесниха. Дори напротив – те поведоха с 2:0. Автор на гола беше Борислав Цонев, вкарал със страховит 30-метров шут.

„Берое“ натисна след почивката и намали изоставането си в 64-ата минута. Тогава се разписа Кийлън Лебон. Заралии имаха и положение да изравнят в 88-ата минута, но Мартин Камбуров го пропусна. По този начин нападателят се размина с шанса да подобри рекорда на Петър Жеков за най-много голове в елита.

„С който и да играем на Герена, трябва да взимаме трите точки. Г-н Сираков каза, че тази седмица ще има много новини. Много хора направихме компромиси, за да помогнем на любимия отбор и се надявам с привличането на генерален спонсор нещата да се оправят. Нека бъдем реалисти, всеки трябва да си поеме отговорността. Живко Миланов не е виновен и аз казах в съблекалнята, че всеки трябва да си поеме отговорността, иначе нещата ще ескалират. Противопоставихме се на един добър отбор. Толкова много време играхме с човек по-малко срещу Берое и ги победихме. Това е добро стъпало, върху което може да се работи. Играл съм в 5-6 държави, но напрежението тук е огромно. Някои от младите момчета не могат да се справят с това нещо. Мога само да ги похваля като един от по-опитните играчи в клуба”, коментира вратарят на „Левски“ Николай Михайлов след срещата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html