четвъртък, 28 март 2024 г.

Приключихме безславно на европейското по волейбол

Кошмарен за България сценарий се разигра на европейското първенство по волейбол за жени. Осминафиналът срещу Швеция се превърна в огромна драма и последен наш мач след 2:3 (12, -21, -22, 14, -17). България излезе като голям фаворит, но с играта си не показа, че има място сред осемте най-добри. Трибуните в зала „Колодрума“ бяха препълнени, а сред зрителите бе Христо Стоичков. Швеция обаче ни най-малко не се притесни и ще играе с Нидерландия на 1/4-финал във вторник.

„Бих искала да се извиня на всички хора, които ни подкрепяха, както в залата, така и пред телевизорите. Разочаровахме себе си и очакванията на всички. В никакъв случай не сме подценили Швеция. Не знам дали се забеляза колко тежко ни беше физически. Лично за мен, днес беше непосилно да издържа физически“, каза капитанката ни Елица Василева.

„Исках да предпазя отбора от големите очаквания. Но комбинацията от големите очаквания и недоброто здравословно състояние, за съжаление, доведе дотук. Малшанс. Така се е случило. Но пък със същите тези момичета, които имаха проблеми, спечелихме срещу Полша. И се случи така, че един отбор, който донесе голяма радост и вдигна очакванията на хората в последните четири години, стигна дотам, че загуби по този нелеп начин. За жалост, точно на европейското първенство, за което най-много се готвихме, се случи този неприятен финал. Лошото е, че четиригодишен цикъл завърши по начин, по който не трябваше. Досега винаги сме надграждали и сме правили впечатление с нашата скромност и работохолизъм – и затова е жалко това, което се случи“, критичен бе и треньорът ни Иван Петков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html