четвъртък, 28 март 2024 г.

Ива Митева отказа на „Демократична България“: Не съм готова за премиер

„Не съм готова за премиер, човек трябва да си тежи на мястото“, коментира председателят на парламента Ива Митева по повод идеята на „Демократична България“ тя да оглави следващото правителство, развита от съпредседателя на коалицията Атанас Атанасов и подкрепена от колегата му Христо Иванов.

„Човек, трябва да е там, където е най-добре подготвен. Един човек не може да усвои и да обикаля всички постове в държавата“, категорична беше Ива Митева.

Тя заяви, че не е разговаряла с никого от направилите предложението. „Това си е изцяло тяхно предложение и моля ви не ме спрягайте мен за този пост“, заяви още Ива Митева.

Пред журналисти тя коментира и датата на следващите избори. „По-скоро обединението е за ноемврийските дати – 7 и 14 ноември. По думите й 21 ноември е последната възможна дата за втори тур.

„Независимо дали ще са само президентски, дали ще има друг вид избори, проблемите са едни и същи. Има проблем с прехвърлянето на собствеността на държавата от фирма „Сиела“, има все още неплащане по договора. Поставят се въпросите, ако случайно има избори две в едно кой е по-евтиният вариант, дали ще се оскъпят, с колко ще се оскъпят, необходими ли са допълнителни машини и колко са те наброй. Поканих Веселин Тодоров на среща с Председателския съвет в 11.30 ч. Поканихме цялото ръководство на ЦИК, за да видим можем ли да се обединим около някакво единно становище, защото всички сте запознати, че подготовката на изборите за 11 юли беше много тежка“, каза още Ива Митева.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html