четвъртък, 25 април 2024 г.

Правителство скочи на тенисист заради ваксините

Говорител на гръцкото правителство отхвърли коментарите на Стефанос Циципас, в които той каза, че ще се ваксинира срещу коронавирус, ако стане задължително, за да играе тенис, пише електронното издание на вестник Kathimerini, цитиран от Агенция „Фокус“. „Той няма знания и изследвания, за да прецени необходимостта от ваксинации“, заяви говорителят на правителството Янис Иконому.

„Стефанос Циципас е страхотен спортист, неговите умения в спорта и приносът му към спорта в страната са безспорни. Тук обаче става въпрос за способността му да прецени необходимостта от ваксинации или дали ваксината е тествана за достатъчен период от време. И … той няма нито знанията, нито проучванията, нито изследователската работа, които биха му позволили да изгради мнение за това“, заяви представителят на гръцките власти. 23-годишният световен №3 от Гърция заяви в хода на турнира Western & Southern Open в Синсинати тази седмица, че се тревожи за страничните ефекти на ваксината. „Не съм против ваксините, но не виждам причина някой на моята възраст да го направи – не е тествана достатъчно и има странични ефекти – стига да не е задължително, всеки може да реши сам“, каза той пред гръцката преса на турнира в сряда. Иконому насърчава хората вместо това да слушат експерти по здравна политика и каза, че Циципас и други известни личности трябва да бъдат внимателни с думите си, предвид огромните им платформи.

„Тези, които чрез отличното си представяне на други места също са отправна точка за по-широки социални групи, би било добре да бъдат двойно внимателни при изразяването на такива възгледи“, каза той. Като цяло ваксината срещу новата чума не е на почит сред голяма част от тенисистите.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html