петък, 29 март 2024 г.

Татяна Дончева рекламира отбора на ДПС „Арда“ при президента

Татяна Дончева се появи с маска на „Арда“ при Румен Радев

Странен атрибут бе избрала Татяна Дончева за консултациите на новата й партия „Изправи се, БГ. Ние идваме“ в президентството, на които да бистрят шансовете за съставянето на правителство. Бившето острие на БСП спазваше противоепидимичните мерки, като бе прикрила устата и носа си със синя маска с логото на футболния клуб „Арда“ Кърджали.

Маската на Дончева с логото на „Арда“

Устатата юристка е известна освен с музикалните и със спортните си пристрастия, и никога не е криела, че е привърженик на „Левски“, макар да е адвокат на собственика на ЦСКА Гриша Ганчев. Освен да бистри политиката, Дончева нерядко гостува в телевизионните студия, за да коментира заплетени юридически казуси, свързани с футболното първенство, с БФС, с Футболната лига и да дава акъл на треньори и играчи.

И „Арда 1924“ бе представена на консултациите при президента

Интересното в случая е, че една от мишените на сценариста Тошко Йорданов бе решила да обсъжда с президента важни държавни въпроси с маска с логото на футболния „Арда“ (Кърджали) – отборът, който се финансира от човека на Ахмед Доган и негов финансов портфейл Румен Гайтански-Вълка. По документи бос на тима е партньорът на Гайтански Стефан Пешев, но парите са от Сараите, категорични са независимите футболни и политически наблюдател. „Арда“ е гордостта на Движението за права и свободи, чийто център и бастион  е област Кърджали.

В края на юли Пешев обяви, че спира  финансовата издръжка на клуба, без да обяснява дали решението е взето заради нестабилната политическа ситуация в страната или поради тиражираната информация, че Вълка е изразил желание да поеме издръжката на ЦСКА.

Клубът от Кърджали влезе в елита на българския футбол през 2019 г., което беше историческо класиране за тима. В този период Гайтански вече подпомагаше „Арда“, макар по документи да не фигурира в управлението на „Арда“. Собственик и президент е Петър Пешев, който е управител на свързваната с Румен Гайтански-Вълка „Пътстройинженеринг“.

По време на третия кабинет на Бойко Борисов лидерът на ГЕРБ посети стадиона в Кърджали и осигури финансова подкрепа на отбора, която му позволи да приема мачове от Първа лига в града. Преди това „Арда“ домакинстваше на стадиона на „Локомотив“ (Пловдив) в пловдивския квартал Лаута. По-късно Петър Пешев беше гост на Борисов в Министерски съвет.

През пролетта привърженици на „Арда“ издигнаха плакати с надписи „Г-н Гайтански, заедно творим история“

Появата на Дончева с маска на „Арда“ и то на официална среща с Румен Радев е странно решение, с което тя демонстрира симпатиите си към отбор, чиито фенове издигаха на стадиона плакати с надписи „Г-н Гайтански, заедно творим история“. В напрегнатата политическа ситуация всеки знак, дори във външния вид, има значение, а маската на Дончева отправя директна препратка към  Ахмед Доган. В същия ден, когато юристката надяна маската на „Арда“ Радев и Мустафа Карадайъ влязоха в остър словесен сблъсък, след като президентът попита шефа на ДПС коя е неговата родина-майка, а човекът на Сокола отсече, че прародината им може да се окаже обща.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html