четвъртък, 25 април 2024 г.

Мира Радева: „Има такъв народ“ не са дорасли да представят суверена

Христо Панчугов (политолог) и Мира Радева (социолог), кадър бТВ

Като обидно за избирателите определи поведението на партия „Има такъв народ“ социологът Мира Радева. Пред бТВ тя каза, че страната ни, благодарение на политическото неразбирателство, се тресе от безпрецедентно безсилие на институциите.

„Като избирател съм обидена от това поведение на политиците. Суверенът каза, че трябва да има коалиция. Суверенът, за който „Има такъв народ“ толкова говори, ясно каза – разберете се помежду си“, каза Радева. Тя определи настоящата ситуация с поставяне на ултиматуми за гласуване на кабинети като „детска градина“.

„Това е обидно поведение. Избрахме да ни представляват хора, които не са дорасли за това и които не разбират смисъла на парламентарната демокрация“, смята Радева.

„Някой трябва да начертае плана оттук-нататък“, смята пък политологът Христо Панчугов.

По думите му в момента сме свидетели на тест за президента Румен Радев и дали той ще поеме по-активна роля.

„Хубаво е някоя от институциите да се опита да подреди положението. Това трябва да стане публично пред гражданите и тук не говорим за схемаджийство, а за ясен дневен ред с политически план и разделителна линия“, каза още Панчугов.

Той допълни, че тук става въпрос дали някой от политиците ни има визия в главата си как изглежда политическата промяна в България.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html