петък, 26 април 2024 г.

„Байерн“ триумфира със Суперкупата в Германия


„Байерн“ триумфира с девета Суперкупа на Германия, след като победи „Борусия“ (Дортмунд) с 3:1 на “Сигнал Идуна Парк”. Робърт Левандовски вкара два гола, а един добави Томас Мюлер. Марко Ройс се разписа за “жълто-черните”.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендарния голмайстор Герд Мюлер, който почина на 75-годишна възраст.

Първата по-чиста ситуация за гол се откри пред вратата на Дортмунд и тя дойде в 14-та минута. Томас Мюлер получи страхотно подаване в наказателното поле и успя да нанесе удар, но самоотвержена намеса на бранител в жълто-черно прати топката в корнер. Малко след това Кингсли Коман нанесе мощен удар по посока на вратата пазена от Кобел, но топката прелетя над напречната греда. В средата на първото полувреме Дортмунд поизравни играта и достигна до перфектна възможност за гол. Марко Ройс се стрелна зад отбраната на „баварците“ и се озова очи в очи с Мануел Нойер. Стражът на „Байерн“ обаче успя с крак да опази мрежата си суха.

В 36-тата минута Ерлинг Холанд изведе 16-годишният тийнейджър Мукоко сам срещу вратаря и младежът се разписа, но реферът отмени гола заради засада. Три минути по-късно самият Холанд овладя дълго подаване от Аканджи и останал сам срещу Нойер, той не успя да го преодолее. Вратарят бързо скъси дистанцията и парира изстрела му. „Байерн“ (Мюнхен) все пак излезе напред в резултата и това се случи 4 минути преди края на първата част. Страхотно центриране на Гнабри беше засечено от Левандовски, който с глава простреля Кобел за 1:0.

Пет минути след подновяването на играта баварците стигнаха до втори гол. Разписа се Томас Мюлер след подаване на Левандовски. Малко по-късно още едно попадение на Борусия беше отменено, отново заради засада, този път на Ерлинг Холанд.

При този резултат футболистите на „Борусия“ заиграха с повече риск. В 60-ата минута отново Холанд беше в центъра на събитията, но вместо да стреля, реши да комбинира и опасността премина. Пет по-късно Джуд Белингам намери Ройс на границата на наказателното поле и той прати топката в мрежата зад Нойер. Точно когато изглеждаше, че Борусия е в подем последва груба грешка на Аканджи, която Левандовски наказа – 3:1.

Две минути преди края Горецка нанесе опасен шут от дистанция, но Кобел се справи добре. Холанд можеше да намали резултата в 92-та минута, но ударът му мина встрани от вратата. Силите на домакините за нещо повече в този мач свършиха и така „Байерн“ се поздрави с крайния успех.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html