четвъртък, 25 април 2024 г.

Грация от ансамбъла с обездвижен крак след златото в Токио

След края на олимпийските игри в Токио, където ансамбълът на България спечели златен медал в многобоя, една от гимнастичките от отбора на Весела Димитрова ще бъде с обездвижен крак за три седмици. Мадлен Радуканова излезе на килима в Токио с травма на глезена, която обаче не я спря от преследването на мечтата ѝ да помогне на отбора си да завоюва титлата от 32-рите летни олимпийски игри.

След прибирането на грациите в България дъщерята на бившия национал и понастоящем футболен треньор – Милен Радуканов, е била на преглед, след който кракът ѝ е обездвижен с ботуш, с който тя ще бъде следващите три седмици. Ще ѝ бъдат бити специални инжекции, а след това тя отново ще премине през ядрено-магнитен резонанс, за да се види докъде е стигнало възстановяването ѝ, съобщиха от федерацията.
Мадлен споделя, че е имало мигове, в които и се е струвало, че няма да издържи, но тогава си е давала кураж с думите на Илиана Раева „Стисни зъби, малко остана, нека другите момичета да не разберат, за да играете концентрирано“, разкриха още от БФХГ.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html