сряда, 24 април 2024 г.

Тошко Йорданов: Всичко е в ръцете на Демократична България

Нямам никаква представа какви са шансовете този кабинет да мине. В момента всичко е в ръцете на „Демократична България“. От тях зависи, заяви в интервю за БНТ председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов.

„Демократична България“ трябва да съобщят по-късно днес дали ще подкрепят или не проектокабинета на ИТН. Коалицията ще обяви решението си след заседание на парламентарната група. От ДБ вече заявиха, че ако някой иска подкрепата им, са готови да я дадат, но съставът на правителството трябва да бъде подбран много внимателно и да включва хора, които привличат доверие, а не поставят въпроси.

За пореден Йорданов бе е категоричен, че големият враг се нарича ГЕРБ, които в продължение на 11 години създадоха мафиотски модел.

На въпрос дали ИТН имат нещо общо с ДПС, Тошко Йорданов отговори: „Ако имахме договорка с ДПС, можехме да направим кабинет още в предния парламент. Това, което говори Мая Манолова, са точно глупости. Има два варианта – или човекът, който ги говори не е в ред, или е взел някакви пари.“

Коментарът за Манолова бе по повод вчерашното й изказване, че „Изправи се БГ! Ние идваме!“ (ИБГНИ) няма да подкрепят кабинета на ИТН, тъй като той ще бъде параван на сянката на ГЕРБ и на ДПС. Не сме получили категорични гаранции, че това няма да е така, посочи Мая Манолова.

Тошко Йорданов за пореден път нападна Татяна Дончева, като каза, че тя е „патологичен лъжец на моменти, откровено“.

„Вчера те (ИБГНИ – бел.ред.) се заявиха като предатели – това е думата. Тези приказки, които говорят, струват колкото едно голямо нищо. Те плямпаха през цялото време, че искат смяната на Гешев, дълбока съдебна реформа, преизчисляване на пенсиите и когато се стигна до момента, че тези неща могат да бъдат свършени от едно правителство на най-голямата политическа сила в парламента, те предадоха и протеста, и хората, които са гласували за тях“, обясни Тошко Йорданов. „Един предател не заслужава капка уважение“, категоричен бе той.

Йорданов поднови и престрелката за Петър Илиев, като повтори думите на лидера на ИТН Слави Трифонов, че адвокатът е само повод. „Ако не беше той, щеше да е Пламен Николов, Иво Атанасов, Дядо Мраз… това са поводи. Причината е, че тези партии не желаят да има кабинет, излъчен от ИТН“, заяви парламентарният шеф на „Има такъв народ“.

Как може човек да има обвързаности с Барбадос като почетен консул? Аз обвързан ли съм с Доминикана, като съм правил „Сървайвър“ там, попита риторично Тошко Йорданов. Той допълни, че Петър Илиев не е член на масонска ложа в Пловдив.

Петър Илиев е адвокат на годината, завършил е Юридическия факултет на СУ с пълно отличие. Това е много по-престижно и с по-голяма стойност като качество на образование, да речем отколкото право в НБУ. Така че, Петър Илиев като качества е безспорен, той ги е доказал в практиката си, каза Йорданов.

Той коментира и други актуални теми, като действията на служебното правителство и отношенията на ИТН с президента Румен Радев. Много ви моля, попитайте служебния кабинет с кое морално право се назначават хора, които след няколко дни или месеци, няма да бъдат на тези постове, каза председателят на ПГ на „Има такъв народ“. Ние конфликт с президента нямаме, категоричен бе Тошко Йорданов.

На въпрос за драстичната смяна в прическата му – обръсване на главата, Йорданов отговори: „От вчера се опитвам да разбера няма ли по-важни въпроси, това е мое лично решение“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html