събота, 20 април 2024 г.

Тайбе Юсеин: Първо почивка, после Париж 2024

Първо трябва да си починем, после ще мислим за олимпиадата в Париж. Това заяви бронзовата медалистка от олимпиадата в Токио Тайбе Юсеин пред БНТ, която бе в студиото на „Денят започва“ с другата ни бронзова медалистка Евелина Николова и треньора Петър Касабов. „Има нотка на съжаление, но избирам да се радвам на този успех“, каза Николова.
„И аз се радвам за спечеления бронзов медал, така ще имам мотивация да тренирам повече“, обясни Тайбе Юсеин.
„Всичко си беше в реда на нещата, не са допускали фрапантни грешки. Възползвахме се максимално от момента, но явно така е трябвало да бъде на тази олимпиада, да останат бронзови“, допълни треньорът Петър Касабов.
И двете медалистки разказаха, че отсъствието на публиката не им се е отразило.
„Тук се виждат само медалът и лесните победи с по една минута, но само ние си знаем колко сме се мъчили в залата“, обясни Тайбе Юсеин. „За мен лично е около 15 години полаган труд. През всичките години съм минала през травми, емоционални разклащания. Минаваш през всякакви трудности, но точно за това до нас са треньорите, които намират правилния начин да ни вдигнат обратно“, каза Евелина Николова.
„Те леко скромничат, но през всичките пет години и двете са минали през много трудни моменти. Тайбе направи операция, не се знаеше ще може ли да стъпи на този тепих, Ева имаше и тя доста проблеми с травми. Радвам се, че успяха да се мобилизират, да се концентрират по такъв начин, че на олимпиадата остана само психическото натоварване“, каза треньорът им.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html