петък, 29 март 2024 г.

Кацаров се изплаши! Няма да затяга ковид мерките в София

Стойчо Кацаров, кадър бТВ

Изнесената от директора на Столичната РЗИ Данчо Пенчев информация, че „София навлиза в червена зона и предстои издаване на заповед за налагане на ограничения“ не отговаря на истината, съобщиха току-що от Министерството на здравеопазването.

14-дневната заболеваемост към днешна дата за района на София град е 89/100 000, което съгласно приетия Национален план за справяне с пандемията от SARS-COV-2, не изисква налагането на допълнителни ограничения.

На директора на Столична РЗИ е поискано обяснение за допуснатата грешка, уточняват от ведомството.

От сряда фитнеси, заведения и театри в София ще заработят с 30% капацитет, а работното време на всички кафенета, ресторанти, нощни заведения и игрални зали ще бъде ограничено от 6 до 23 часа, обяви Пенчев тази сутрин в интервю за бТВ. Очакваше се заповедта за това да бъде издадена от министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров днес и да влезе в сила от утре.

От Българската асоциация на заведенията категорично обявиха, че няма да спазват нови противоепидемични мерки освен сегашните.

Пред БНР председателят на асоциацията Ричард Алибегов заяви: „Няма да се подчиним и ще излезем в цялата страна на протест. В разгара на туристическия сезон това е убийство на туризма. Какви са тия нощни заведения, които няма да се затварят, но с работно време до 23 часа. Днес пишем едно отворено писмо до президента. Кой носи отговорност? Ако това е служебно правителство, назначено от президента, той да си носи отговорността за министрите. Този министър (Стойчо Кацаров – бел.ред.) е виновен за провалената ваксинация, а сега прехвърля топката към бизнеса. Отказваме категорично. Даже няма да се срещам повече с министъра на здравеопазването. Само едно мога да му кажа: „Оставка!“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html