петък, 29 март 2024 г.

Нинова: С ИТН имаме „високи съвпадения“ по политиките, чакаме състава на кабинета

„Преговорите, които водихме по политиките, приключиха вчера. Удовлетворени сме от тези преговори. Постигнахме най-висока степен на съгласие по приоритетите. Продължаваме със следващите стъпки. Ще изчакаме днес обявяването на премиера, на състав на Министерски съвет и ще вземем окончателното си решение след като ги чуем и свикаме Националния съвет да се произнесем. Предварително не са ни казвали никакви имена“, каза още Корнелия Нинова.

Тя уточни, че с „Има такъв народ“ имат съвпадения и по червени линии, които за БСП са неолибералната политика за концесия на банка и пътища, влизането на Република Северна Македония в ЕС в противовес с българския национален интерес и Истанбулската конвенция.

Лидерът на БСП коментира и темата с бъдещо споразумение за подкрепа на правителство. „Националният съвет ни постави и този мандат преговорите ни да приключат с писмено споразумение за подкрепа. Важно е, че намерихме приоритетите. Формата, по която да го направим, остава отворена. Ще продължим разговорите, но да – ние бихме искали да има споразумение, че всичко, което сме се договорили, ще се свърши. Оставаме отворени за разговори под каква форма да бъде“, допълни още тя.

Корнелия Нинова коментира и евентуалната кандидатура на Петър Илиев за министър-председател.

„Петър Илиев е бил консултант на ПГ на БСП по няколко конституционни жалби. Моля ви на въпроси „ако“ – не отговарям сега. Нека да изчакаме в 17.00 ч. и тогава заповядайте за коментар“, заяви още Корнелия Нинова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html