петък, 26 април 2024 г.

Каква е играта на Слави Трифонов и „Има такъв народ“ ?

Колаж от Фейсбук

На сутрешното заседание на парламента лидерът на ИТН Тошко Йорданов отправи много остри критики към партиите, с които уж преговаря за подкрепа на кабинет. Толкова остри, че човек неволно се пита – абе, тези от ИТН каква игра играят? С кого са? Как така превърнаха в основен свой враг Христо Иванов, от когото на думи очакват общи действия и дори общо правителство?

Ето какво се случи сутринта в Народното събрание:

  1. Тошко Йорданов вади като аргумент срещу ДБ компромат за Асен Василев, който няма нищо с ДБ и Христо Иванов и не е свързан с преговорите за правителството.
  2. Извади компромат срещу министър, когото ти три пъти си канил в своя проектокабинет. Три пъти!
  3. Десетки пъти повторr, че нямаш нищо общо с ДПС, че не иска подкрепа от хората на Доган. Но аргументите са същите, изречени от Данчо Цонев и Мустафа Карадайъ.
  4. С атаката си срещу Асен Василев ИТН изгори всички мостове към Христо Иванов и ДБ и наивно се опита да им прехвърли вината. Точно, както правеше Бойко Борисов през 12-годишното си управление.
  5. Обиди с конкретни думи и фрази партиите, от които иначе иска подкрепа и води преговори. И за които само преди два дни каза, че нямат никакви различия по нито една тема.

Само тези пет неща са достатъчни, за да си помисли всеки, че „Има такъв народ“ открито, с лицето си, застана на страната на статуквото. Изненадващата атака срещу реалните партии на протеста изглежда като ход на отчаянието на Трифонов и неговия екип. Защото, добри или лоши, Христо Иванов и Мая Манолова поставиха на масата своите условия. И те имат право на тях. За тях също са гласували много хора, несъгласни с досегашната политика на държавата. А подкрепата на БСП за бъдещето правителство на ИТН е „черешката на тортата“ в тази политическа вакханалия. И няма нищо чудно, ако след няколко седмици се роди правителство на ИТН, ДПС и БСП. Каква ирония! Слави Трифонов ще прави правителство с двете партии, с които категорично отказваше да преговаря след изборите!

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html