петък, 26 април 2024 г.

Олимпийската мечта на Станимира Петрова угасна

Голямата надежда на българския бокс за спечелването на олимпийски медал – Станимира Петрова, допусна поражение в откриващия си двубой на олимпийския боксов турнир в Токио. В категория до 57 кг., двукратната ни европейска шампионка бе победена от колумбийката Йени Марсела Ариас Кастанеда с 3:2 съдийски гласа в мач от осминафиналите на турнира.

Това бе второ участие на 30-годишната българска боксьорка на олимпийски игри, след тези в Рио, където отново не успя да запише победа.
Жребият беше благосклонен към Петрова, която пропусна първия кръг в своята категория. Мачът от осминафиналите обаче се превърна в кошмар.
Срещата започна с предимство на асеновградчанката, която владееше инициативата до средата на първия рунд, когато миг невнимание доведе до тежко дясно кроше в лицето на българската боксьорка. Това позволи на Йени Кастанеда да вземе рунда с 3:2 съдийски гласа.
Вторият рунд премина изцяло под диктовката на Петрова, която държеше съперничката си на разстояние и отдалеч нанасяше удари право в целта.
Третият и решителен рунд отново започна с превъзходство на националката ни, но в средата му Станимира отново скъси дистанцията и отнесе няколко удара в лицето. До края на игровото време тя опита да си върне предимството, но в крайна сметка съдиите определиха Кастанеда за победителка.

След срещата боксьорката ни беше силно афектирана и заяви, че след подобно съдийство не вижда смисъл да се занимава повече със спорт. Според нея тя е спечелила мача. „Аз печеля, дори и с малко. Но сега съм афектирана и не мога да кажа реално. Ще гледам повторение. Не съм доволна от резултата. Да, спорно съдийство… Няма значение какво е съдийството, важно е на кого вдигат ръката. Моята не е вдигната, така че няма никакво значение. Ако сега ме питат, няма да се занимавам повече с бокс, защото след тези съдийства не виждам смисъл. Да си губя времето, нервите и абсолютно всичко… Но това решение, разбира се, ще го взема по-късно, а не сега“, заяви Станимира след боя с колумбийката.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html