16.1 C
София
неделя, 2 октомври 2022 г.

Бабикян: Радев да даде време да се разберем

Арман Бабикян, кадър БНТ

След като президентът Румен Радев обяви миналата седмица, че няма да връчва първия мандат за съставяне на ново правителство, докато преговарящите партии не се споразумеят, вече и политици от тези формации искат мандатът да не се връчва до дупка, за да има кабинет и да не се отива пак на избори.

Според депутата от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Арман Бабикян Румен Радев търси стабилност, което е правилният ход. „Надявам се да даде достатъчно време да се разберат партиите, не може да сме в перманентен цикъл на избори“, каза Бабикян в интервю за БНТ.

Той поясни, че се говори по-лесно в този парламент. „Няма гаранция, че няма да има нови предсрочни избори. Може да се намери добра пресечна точка относно името на бъдещия премиер, от нас се иска да подкрепим определена политика, ние не преговаряме с БСП и ДПС“, подчерта Арман Бабикян.

Важно е носителят на персоналната харизма, отговорност и влияние на победилата партия – г-н Слави Трифонов – да даде своите гаранции. Трябва да чуем него, неговото мнение и дума, категоричен бе Бабикян.

„Все още няма резултат след консултациите при президента, има основа за диалог. Никак не се говори за имена и кабинет, говори се по политики и приоритети, но имената в кабинета имат значение. Между нас и „Има такъв народ“ общото е да сменим модела „Борисов“, имаме общо и по отношение на социалните политики. Ще стигнем и до имената, ако има име, което предизвика у нас подозрения, няма да си го спестим само и само, за да бъдем в дружното мнозинство на управляващите. Никой не ни е канил да бъдем в коалиция“, коментира Арман Бабикян.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html