19.6 C
София
събота, 24 септември 2022 г.

С торта и гайди изпратиха борците за Токио

Под съпровода на гайди и с празнична торта борците ни заминаха за олимпийските игри в Токио. Изненадата бе подготвена от световния и европейски шампион Иво Ангелов към помощник-треньора на националите в класическия стил Бисер Георгиев, който днес чества рожден ден и също отпътува за японската столица.

Близки и десетки приятели дойдоха да изпратят националите ни за най-големия спортен форум на планетата. На игрите България ще бъде представена от Кирил Милов и Айк Мнацаканян в класическия стил, както и от Георги Вангелов в свободния.

„В момента вълнението със сигурност е по-голямо от напрежението – призна Кирил Милов, световен и европейски вицешампион. – Надявам се да запомня Токио с медал, това е най-голямата ми мечта. Времето ще покаже дали ще се случи. Абстрахирам се от всичко, мобилизирам се, гледам да съм концентриран, да дам всичко от себе си и каквото стане.”

“Дай, Боже, да стигнем до медали – пожела си селекционерът на класиците Армен Назаря, който зад гърба си има две олимпийски титли. – Виждате колко е тежко да се бориш с такава конкуренция от цял свят. Готови сме за битките, ще се борим, дано имаме и късмет.”

„Напрежение винаги има, важното е като започнат състезанията да няма – допълни старши треньорът в свободния стил Валентин Ангелов. – Дано като свършат да имаме поводи за радост. Всеки един от нас отива за отличие, надявам се борбата да завоюваме медал, независимо какъв ще да е той. Много са по-различни тези игри, като сложим и подготовката, забраните, сгъстената програма за квалификациите. Важното е да отърсим от напрежението и да отидем да си вземем това, за което сме работили.”

Схватките в борбата са от 1 до 8 август. Жените в момента са на лагер с Окаяма, а в понеделник, 26 юли, ще влязат в Олимпийското село.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html