четвъртък, 25 април 2024 г.

„Славия“ обърна „Левски“ на „Герена“, Ради Цонев се контузи

„Левски“ стартира с поражение новия сезон в Първа лига. „Сините“ отстъпиха с 1:2 на „Славия“ у дома. Тимът на Живко Миланов поведе с гол на Марин Петков, но допусна обрат. Емил Виячки и Калоян Кръстев се разписаха да „белите“. В края на първата част капитанът Радослав Цонев се контузи и бе принудително заменен.

Мачът на „Герена“ започна с удар на Радослав Кирилов, който беше отразен от Пламен Андреев. В 13-ата минута Ертан Томбак проби по десния фланг и намери непокрития Петер Макрилос. Той стреля от границата на наказателното поле, а топката се отби в гредата.

Четири след това „Левски“ поведе в резултата. Борислав Цонев опита удар, който рикошира в противников играч. Топката се озова в Марин Петков, който не сбърка – 1:0! В средата на полувремето „Славия“ изравни. След центриране от пряк свободен удар футболист на „белите“ успя да играе с глава на близката греда и да отклони топката към Емил Виячки, който я прати топката в мрежата на „Левски“ – 1:1!

В края на частта капитанът на домакините Радослав Цонев получи контузия и беше принудително заменен от Мартин Петков.

В 52-ата минута „Славия“ пропусна страхотен шанс да обърне мача. След центриране от корнер футболист на „Левски“ върна топката към противников играч, който нанесе удар. Симеон Славчев обаче се оказа на точното място в точния момент, за да изчисти от голлинията.

В средата на полувремето „Славия“ се добра до пълен обрат в мача. След дълго подаване в предни позиции Калоян Кръстев се оказа по-бърз от защитниците на „Левски“, за да достигне до топката и да се озове сам срещу младия страж на „сините“. Кръстев нямаше проблеми да завърши, пращайки топката в мрежата на Левски – 1:2!

„Доволен съм от момчетата и съм сигурен, че изглеждат много по-добре в следващите мачове. Нормално да има спадове по време на мач. Почти през цялата среща владеехме мача. Трябва ни повече опит. Искаше ми се да тръгнем с победа за самочувствие. „Контузията на Ради Цонев също даде отражение. Той ни дава много агресия и спокойствие. . Има проблем в прасеца, но утре ще премине прегледи. Търсим футболисти на няколко позиции. Следващата седмица ще има развитие около Иван Горанов“, обясни треньорът на „сините“ Живко Миланов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html