петък, 29 март 2024 г.

Нинова разкри какво ще иска от „Има такъв народ“

кадър БНТ

Няколко са най-важните приоритети, от които БСП няма да отстъпи в преговорите си за подкрепа на правителство на „Има такъв народ“, стана ясно от интервю за БНТ на лидера на социалистите Корнелия Нинова. По късно днес БСП и ИТН ще имат първа среща в сградата на Народното събрание.

Приемане на Плана за възстановяване и устойчивост, актуализация на Бюджет 2021 и подготовка на Бюджет 2022, подготовка за евентуална нова вълна на COVID-19 са краткосрочните искания на партията на Нинова. Като дългосрочни приоритети тя посочи реформите в здравеопазването, икономиката и съдебната система. Като първи въпрос на масата на преговорите обаче ще постави преизчисляването на пенсиите.

Днес ще имаме първа среща с ИТН, така че много важно е да чуем каква е тяхната позиция за подкрепа, програма. Може би ще последват още срещи, прогнозира Нинова. По думите ѝ политиките са по-важни, но значение имат и личностите, които ще изпълняват тези политики.

Тя определи като неприемлив първоначалния подход на „Има такъв народ“ да не водят разговори. Важно е да се изпълнят нашите съществени политики, подчерта Нинова.

Ако искаме истинска промяна и всеки държи на това, което е обещал преди изборите, без БСП не може. Корнелия Нинова оцени като лицемерна възможността „партиите на промяната“ да съставят кабинет с подкрепата на ДПС, с оглед на акцията на „Демократична България“ на плажа на Росенец и създаването на специална комисия по темата в парламента.

Лидерката на БСП допълни, че ако третият мандат дойде при тях, имат готовност, за разлика от първия път, когато го върнаха. Ако БСП получи трети мандат, биха поканили министри от служебния кабинет, за да има приемственост.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html