четвъртък, 25 април 2024 г.

„Има такъв народ“ и „Изправи се БГ! Ние идваме“ се обясниха в любов

сн. БНР/БГНЕС

В сградата на парламента се провеждат консултации за правителство между първата политическа сила „Има такъв народ“ и „Изправи се БГ! Ние идваме“ и БСП. Срещата с формацията на Мая Манолова и Николай Хаджигенов започна в 11:00 часа.

„Ясно е, че искаме едно и също. Не очаквам да имаме разминавания за основните цели. В крайна сметка това, което искахме на улицата, затова сме и тук. По-скоро сме тук да си стиковаме позициите”, заяви Тошко Йорданов от ИТН.

„Малко е шашаво да правим среща с хора, с които сме били заедно на площадите. Ясно е, че искаме едно и също. Аз не очаквам да има някакви разминавания за основните цели. Това, което искахме долу на улицата, затова сме и тук. Иначе ние специално едва ли щяхме да сме тук, както и вие“, каза още Йорданов.

„Работим отдавна и добре заедно. Идваме буквално от улицата, кампанията ни беше на улицата и площадите. Наясно сме с очакванията на хората. Приветстваме намерението ви да поемете отговорност за излъчване на кабинет. Но очакват от този кабинет веднага да се заеме с най-горещите проблеми”, бе отговорът на Мая Манолова от ИСБГНИ.

Като приоритети на коалицията тя изброи: повишаване на доходите, като се започне с преизчисляване на пенсиите, подкрепа за бизнеса, който не е получил компенсации от държавата за затварянето на държавата, съдебната реформа – да се ограничи властта на главния прокурор и да започнат смени във ВСС, ревизията на предишното управление.

„Тъй като хората гласуваха за промяна, а не за възпроизвеждане на статуквото, затова вие сте първа политическа сила. Очакванията са за кабинетът да бъде излъчен от първата политическа сила, да получи подкрепа от „Демократична България“ и от нас и по него по никакъв начин да няма влияние на ДПС и на ГЕРБ“, подчерта Манолова.

Тошко Йорданов я увери, че ИТН също не желае нито ГЕРБ, нито ДПС да участват по някакъв начин в кабинета.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html