5.8 C
София
неделя, 25 септември 2022 г.

Прокопиев: С ДПС споделяме сходни либерални ценности

Бизнесменът и издател на „Капитал“ и „Дневник“ Иво Прокопиев отговори на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, който на няколко пъти в последните седмици го нарече „пример за дълбоката държава“ и „медиен монополист“, репликирайки всъщност приближената до издателя партия „Демократична България“. Христо Иванов категорично декларира отказа си да работят с ДПС.

В писмо до медиите Прокопиев припомня някои от знаковите разследвания на изданията му – за КТБ, ББР, „Автомагистрали“, OneCoin и употребата на „Новичок“ у нас: „Във всички тези случаи журналистите от “Капитал” и “Дневник” са защитили добросъвестно и навреме обществения интерес.

Според издателят нормално е било медиите да получат политическа подкрепа, „включително и от представителите на политическа партия ДПС, с която поне „на книга“ споделяли сходни либерални ценности“, но вместо това дошли „нескончаема институционална репресия и натиск“.

„Разграждането на този модел, освен с промяна на закони и правила, трябва да стане с последователност и връщане на елементарната порядъчност във всички участници в обществения живот. В нормалната държава не става като в тоталитарната. „Черното“ не става „бяло“, дори и ако се повтори и 1000 пъти от парламентарната трибуна“, подчертава Иво Прокопиев.

„Никъде в тези журналистически материали няма да откриете и най-малък намек за етническа омраза, или дори дума, насочена срещу членовете и симпатизантите на ДПС. Напротив, те както и всички останали български граждани, са тежко пострадали от модела на „завладяната държава“, пише Прокопиев.

 

 

 

 

 

 

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html