събота, 27 април 2024 г.

От днес до неделя – разговори на ИТН с БСП, ДПС, ДБ и ИБНИ

Започват политическите разговори между „Има такъв народ” и останалите партии в 46-ото Народно събрание. Консултациите ще са в сградата на парламента и ще продължат 3 дни – от днес до неделя. На разговор са поканени всички политически сили без ГЕРБ.

От партията на Слави Трифонов уточниха, че дискусиите ще бъдат публични. Оттам обясниха, че са готови да обсъдят идеите си с всички, тъй като така наречените партии на протеста нямат достатъчно мнозинство. Очаква се на разговорите да е зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов, представители на ръководството и вероятно Филип Станев

В сряда вечерта лидерите на парламентарните формации са получили първо обаждане по телефона от ИТН с устна покана за преговорите. А в четвъртък към обяд всички парламентарни групи без тази на ГЕРБ имаха и кратките по съдържание писма в кабинетите си в парламента. ПГ на ДПС ще отиде на разговори с ПГ на “Има такъв народ”, каза пред журналисти председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, но отбеляза, че срещата ще се случи, а коментарите остави за след нея.

Поканата към ДПС е за неделя, 25 юли, от 11,00 часа. По същото време на “Позитано” 20 Корнелия Нинова свиква Националния съвет на БСП, на който трябваше да се коментира евентуалното връчване на третия мандат за правителство на социалистите. Сега обаче от БСП ще трябва да решават и дали ще подкрепят правителство на ИТН.

Хората на Мая Манолова са поканени от 11,00 часа в събота, а след тях са от БСП. “Не желаем постове, позиции. “Не желаем да участваме в парцелиране на власт­та”, каза Манолова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html