четвъртък, 25 април 2024 г.

Консултациите при президента – на живо по БНТ 2

Президентът ще проведе консултации с парламентарно представените партии и коалиции в 46-ото НС за съставянето на нов кабинет.

Очаква се след консултациите Румен Радев да връчи и мандат за съставяне на правителство, на излъчения за премиер от най-голямата сред тях „Има такъв народ“. Те са и първите в поредицата разговори в Президентството днес.

Консултациите продължават през целия ден с останалите политически сили по ред Коалиция „ГЕРБ – СДС“, „БСП за България“, „Демократична България“, ДПС и „Изправи се.БГ. Ние идваме“ и ще можете да ги гледате по БНТ-2.

9.00 ч. – с представители на парламентарната група на „Има такъв народ“;

10.15 ч. – с ГЕРБ-СДС;
11.30 ч. – с „БСП за България“;
13.30 ч. – с „Демократична България“;
14.45 ч. – с „Движение за права и свободи“;
16.00 ч. – с „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Източници от президентството отбелязаха, че Радев няма да бърза да връчва първия мандат, преди да се финализират разговорите по инициатива на ИТН, защото това би означавало “пускане на часовника” и влизане в 7-дневния срок за представяне на кабинет от страна на кандидата за министър-председател на най-голямата парламентарна група. Президентът няма срок за връчване на първия мандат, но няма и да бави излишно процедурата, отбелязаха от “Дондуков” 2.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html