петък, 26 април 2024 г.

Слави покани всички за консултации без ГЕРБ, включително ДПС и БСП

Противно на твърденията на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, че няма да работи с „партиите на статуквото“ ГЕРБ, ДПС и БСП, тя е поканила всички партии без ГЕРБ на срещи за правителство в следващите дни. На разговор е поканена и ДПС, потвърдиха от „Има такъв народ“. Очаква се поканите да бъдат пратени официално днес, а срещите – да бъдат в следващите няколко дни.

Днес сценаристът и депутат на Слави Трифонов – Филип Станев, обясни, че няма как да имат разговор с ГЕРБ, защото всичко, което е станало в България в последните години, в т.ч. и в икономически план, е заслуга на ГЕРБ. Той обаче смята, че ДПС няма връзка с тези процеси.

Вчера Христо Иванов от ДБ в словото си при откриването на 46-ото Народно събрание каза, че един от приоритетите на коалицията ще е „разграждане на сарайския модел“, с което ядоса председателя на ДПС Мустафа Карадайъ и той репликира, че ако Иванов има проблеми с миналото, да се обърне към други партии.

Причината за поканата към ДПС и БСП по думите на Филип Станев са, че трите партии на протеста – „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“, нямат мнозинство от 121 и затова се е наложило да има разговори и с БСП и ДПС.

В отговор на въпрос защо са поканили и ДПС, той каза: „В името на желанието на тези граждани за стабилност се налага да се проведат тези консултации“.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html