събота, 27 април 2024 г.

„Лудогорец“ измъкна равен от „Мура“, без да ритне във вратата

„Лудогорец“ измъкна 0:0 при гостуването си на „Мура“ в двубой от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Българският шампион започна по-активно срещата и стигна до няколко опасни центрирания, които обаче не доведоха да гол. Постепенно „Мура“ изравни играта и отправи единствения точен удар по посока една от двете врати до почивката, дело на Михаел Клепач, който бе отразен от Кристиан Кахлина. В края на първото полувреме Пиерос Сотириу пропусна най-изгодния шанс за възпитаниците на Валдас Дамбраускас, след като от близо прати топката над вратата на Обрадович.

След паузата словенският първенец стартира по-настървено и Кахлина отново трябваше да се намесва, този път след изстрел на Лука Бобичанец. Последва и опасен шут на Клемен Щурм. Играчите на Анте Шимунджа се възползваха от отпускането в редиците на българите и имаха далеч повече атаки. След около час игра Жордан Икоко получи пас зад гърба на защитата от Каули, но топката избяга на десния краен защитник на разградчани. Постепенно гостите изнесоха играта в предни позиции и опитаха натиск на свой ред. Елвис Ману стреля опасно, но отново в аут.

В 83-та минута „Мура“ стигна до най-доброто си положение в срещата, след като капитанът Жига Коус получи на удобна позиция, но шутът му намери напречната греда на Кахлина, а при добавката изстрелът от играч на домакините не бе точен. „Зелените“ бяха близо до попадение в заключителните секунди, когато влезлият от пейката Мавис Чибота центрира меко и намери Кирил Десподов, който надскочи съперник, но ударът му с глава бе мина встрани от целта. До края не паднаха попадения и така двата тима ще решат всичко в реванша на „Хювефарма Арена“ в Разград след седмица.

„Лудогорец“, който в събота разби ЦСКА с 4:0 за петата си Суперкупа на България, не успя да отправи нито един точен удар във вратата на „Мура“, въпреки че изигра силно първо полувреме и владееше инициативата.

„Не може да спечелиш, ако не вкараш. Трябва да търсим позитивите – владеехме топката, имахме шансове, важно е, че запазихме суха мрежа за четвърти пореден път. Трябва да дадем всичко от себе си вкъщи и мисля, че ще се справим“, заяви треньорът на „Лудогорец“ Валдас Дамбраускас.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html