петък, 19 април 2024 г.

ГЕРБ ще предложи Росица Кирова за председател на НС

Заради тази снимка с Бойко Борисов Росица Кирова бе моментално изключена от ИТН. Снимка Интернет

Ще предложим Росица Кирова за председател и зам.-председател. Ако искат – да я изберат. Пожелавам им успех. Ако могат да направят правителство – добре, защото иначе държавата ще влезе в тежка спирала. Ако ни дадат мандат, ще го върнем веднага, защото това са нечестници“, заяви пред Bulgaria ON AIR лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той декларира, че няма да подкрепят правителство предложено от ИТН, но дори и мандатът да стигне до ГЕРБ, те няма да предложат кабинет.

Припомняме, че на изборите на 11 юли Кирова събра убедителните 1934 преференции, което й гарантира депутатското място в 46-ия парламент.

Предложението на Кирова идва след като бившата председателка на парламента Цвета Караянчева не можа да събере достатъчно гласове за депутатско място от Кърджали.

Росица Кирова бе депутат в предишното НС. Тя бе водач от Видин, а предложението към нея да оглави листата на ГЕРБ дойде, след като пи кафе с Борисов и заради това бе изключена от редиците на новосформираната тогава партия на Слави Трифонов „Има такъв народ“. Отстраняването й бе обявено лично от Слави Трифонов в неговия фейсбук.

Шеф на ПГ на ГЕРБ-СДС ще е Десислава Атанасова, заместници – лидерът на СДС Румен Христов, Тома Биков и Александър Ненков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html