четвъртък, 25 април 2024 г.

Сестри Стоеви откриват българското участие на олимпийските игри

Странно, със строги мерки и много ограничения – така изглежда олимпийското село в очите на бадминтонистките ни Стефани и Габриела Стоеви. Те ще са българските представителки в турнира на двойки на най-важния спортен форум и ще открият нашето участие. Двете чакаха второто си участие на олимпийски игри 5 години, тъй като пандемията от коронавирус наложи отлагане на Игрите с година. Именно за това и преживяването в олимпийското село е доста по-различно от това в Рио де Жанейро през 2014 г.
„Малко е странно. Сядаме едни до друг, когато ядем, но имаме ограничения, не можем да се чуваме нормално. Има някакви стъкла. Трябва да използваме ръкавици, когато си взимаме таблите с яденето. Всичко е много странно. Не е както в Рио де Жанейро на олимпийски игри. Има много ограничения“, разказа Стефани в предаването „Тази сутрин“.
„Маската е задължителна навсякъде, освен като се храним и в апартаментите. Малко е странно, но все пак сме в такъв свят на COVID-19 и трябва по някакъв начин на свикнем. Мисля, че успяваме“, добави Габриела.
Ясни са вече и съперничките на двете българки в групите на олимпийските игри. Това са номер 3 в света и втори поставени в схемата Чън Цин Чън и Цзя И Фан (Кит), петите в световната ранглиста Ким Со-йон и Кон Хи-йонг (Р. Кор) и номер 8 Йонколфан Кититаракул и Равинда Прайонджай (Тайл). „Изтеглихме късата клечка при жребия, но имаме шанс. Не можем да кажем, че азиатките са фаворитки, защото сме се изправяли много пъти срещу трите двойки. Всичко зависи от нас – как ще подходим към мача, с каква мотивация ще влезем на терена. Подготвени сме. Имахме тежка подготовка във Варна и София. Всичко си зависи от нас“, уверена е Стефани.
Сестри Стоеви ще открият българското участие на олимпийските игри. Техният първи мач е ден след церемонията по откриване – в ранните часове на 24 юли.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html