сряда, 24 април 2024 г.

Даниела Горчева: Не съм вярвала, че хората в моята България може да са толкова безпросветни

Снимка Интернет
Даниела ГОРЧЕВА
Добро утро. Идея нямам какви глупости ви дрънкат медиите в България, но очевидно е, че невежеството у нас вече е взело размери по-големи от тези в Третия свят. Където се смеех преди години как някакви диви, безпросветни хора гонеха лекарите, дошли да им ваксинират децата против детски паралич, защото техният жрец им казал, че ще им вкарат отрова и ще ги омагьосат.
Естествено, дори в Европа, винаги е имало малък процент смахнати хора, но все пак това са ограничени общности на фанатици от религиозни секти.
Но никога не съм вярвала, че хората в моята България, може да са толкова безпросветни и неграмотни.
Няма нищо, което да презирам повече от агресивното просташко невежество на хора, полуобразовани, научили се криво-ляво да четат, но ненаучили се да мислят логично, да отделят фактите от глупостите и науката от наукообразни бръщолевеници.
Държа отговорни всички тв журналисти в България за това, което става и затова, че България е първа по смъртност на глава от населението, а последна в ЕС по процент ваксинирани.
И ще ви го кажа направо. Вие погубвате България. С глупостта и невежеството си.
Шансът да не се разболеете от ковид, ако не сте ваксинирани, е НУЛА!
Шансът да умрете или да останете инвалид след прекарване на ковид, особено ако ви връхлети отново, е огромен.
Естественият имунитет е краткотраен и В антителата, които организмът създава, след прекаран ковид-19, потъват след няколко месеца. Освен това В антителата могат да унищожат вируса единствено, когато не е навлязъл в човешките клетки, след това са безпомощни.
А новият Делта вариант първо има много повече частици и второ, много бързо навлиза в белодробните клетки. И тогава битката не може да бъде спечелена от вас! Ваксинацията ви създава клетъчен имунитет – така наречените Т клетки, които разчистват много бързо заразените от вируса човешки клетки.
Вирусът като навлезе в клетките ви, ги препрограмира и ги кара да работят за него.
Затова ако нямате клетъчен имунитет, това че сте прекарали веднъж ковид-19, не ви пази и повторно заразяване, може да бъде фатално. Още повече, ако белите ви дробове, не са се съвзели след първия път. А те не са, защото са нужни много месеци. И тия тестове, с които ви мерят антителата в България, са бошлаф! Какви антитела ви мерят точно и вие не знаете. Трябва да се знае дали имате клетъчен имунитет, който ваксинацията ви гарантира. На преболедували, е достатъчна една инжекция.
Научните изследвания досега доказаха, че ваксинацията създава имунитет за повече от една година и вероятно за цял живот. Това последното предстои да се разбере. Но едно е сигурно. Има вече милиарди ваксинирани хора, ваксините са безопасни и ви гарантират, че при среща с вируса, това няма да е фатално.
Ваксините са едно от най-големите научни постижения на човечеството!
Срам ме е от вас, неграмотници такива.

От ФБ профила на автора. Заглавието е на редакцията

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html