20.2 C
София
събота, 1 октомври 2022 г.

Дадохме български паспорт на американски фигурист

Американският фигурист Лари Луполоувър вече ще се състезава като български гражданин, след като получи паспорт с указ на вицепрезидента Илияна Йотова. Той живее и тренира в страната ни от три години, като в последните две е и национален шампион. През миналата година, макар и американски гражданин, се състезава за България на европейското първенство (23-о място), а през тази на световното в Стокхолм завърши 33-и.
„Искам изключително много да благодаря на българското правителство и специално на вицепрезидента Йотова за възможността да представям България на международната сцена. Надявам се да накарам хората да се гордеят с представянето ми“, заяви 22-годишният Луполоувър.
За предстоящия сезон той ще се подготвя под ръководството на Найден Боричев, който участва на световните първенства по фигурно пързаляне през 2007 и 2008 г.
Лари е роден в Бруклин и започва да се пързаля на 6-годишна възраст. Едва 10-годишен участва на шампионатите на САЩ. Преди на дойде в България е многократен участник на европейски и световни първенства при подрастващите.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html