четвъртък, 25 април 2024 г.

Слави печели музикална награда докато е в политиката

кадър от видео

Отличия за БГ комбинация и за БГ видеоклип спечели музикалният проект на Тото от „Скандау“ със Слави Трифонов и Ку-ку Бенд при връчването снощи на наградите на БГ радио, съобщава „Монитор“.

Иначе Тото и Поли Генова отбелязаха голям триумф при връчването на отличията, което се случи на специална бляскава церемония в Пловдив. Генова беше една от водещите на шоуто в зала „Колудрума“, но трябваше бързо да влезе в ролята на победител и да държи благодарствен реч, тъй като публиката реши тя да е БГ изпълнителка на годината.

Тото взе същата награда в мъжката категория, но освен за най-добър БГ изпълнител, той обра статуетките в други 3 категории. Заедно с група „Скандау“ спечелиха приза за БГ дует/трио/вокална група, а две статуетки инкасира за споменатия по-горе проект със Слави и ку-ку Бенд.

С най-много призове след Тото се нареди Миро, на когото публиката отреди честта да прибере наградите за БГ песен и БГ текст за „Очите“. Съвсем не изненадващо родната ни представителка на „Евровизия“ грабна статуетката за  БГ посланик, а малко от енергията на песенния конкурс беше внесена и на церемонията, тъй като Виктория пя за публиката.

Една от най-важните статуетки – тази за дебют – отиде при „Керана и космонавтите“, а отличието за БГ албум грабна Михаела Маринова със „Стъпка напред“. За най-добра БГ група на годината пък бе избрана БТР.

За поредна година беше връчена и специалната награда БГ Вдъхновение на името на „Ана Мария Тонкова“. Наградата е символ за изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика. Тази година, единствената статуетка, която се определя еднолично от екипа на БГ радио, получиха Тоника СВ и Стефан Диомов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html